Kleiklinkers

De kleiklinker
Een oprit of terras met een warme uitstraling? Ga dan voluit voor kleiklinkers. Deze fraaie steen harmonieert mooi met uw landelijke of moderne woning. Hij is slijtvast en ongevoelig voor olie of vorst. Bovendien zijn kleiklinkers kleurvast en gemakkelijk te onderhouden. Wij werken al vele jaren nauw samen voor de nieuwe kleiklinkers met de steenbakkerij Vande Moortel uit Oudenaarde die alles zelf produceert. En ondertussen 150 jaar koploper is het produceren van duurzame stenen.


Onderhoudsvriendelijk

Aan kleiklinkers hebt u zo goed als geen onderhoud. Uw kleiklinkers zijn bestand tegen vorst en alle weertypes.

Soorten kleiklinkers

Kleiklinkers worden al eeuwenlang gebruikt voor de meest uiteenlopende verhardingen. Enkele gekende formaten zijn waalformaat, keiformaat en dikformaat.  

De kleuren zijn uiteenlopend: geel, bruin, grijs, antraciet en rood. Ook een verschillende mix van kleuren is zeker de moeite waard. Qua legpatronen is het creativiteit troef. Want u kunt kleiklinkers in alle mogelijke patronen plaatsen: visgraat, wildverband, halfsteensverband, blokverband, …

Zorgvuldige plaatsing

Een kleiklinker is kwaliteitsvol. Maar de plaatsing is cruciaal. Zo is een stevige fundering een must om verzakkingen te vermijden. Ook belangrijk is ervaring met het plaatsen van deze stenen te plaatsen. Want deze stenen zijn qua afmetingen licht afwijkend van elkaar: u kunt ze niet zo maar tegen elkaar te plaatsen zoals bij betonklinkers. Opvoegen doen we met rijn, wit zand of met een voegsel op basis van kunsthars en een polymeer: dit is waterdoorlatend en onkruidvrij. Kleiklinkers zijn natuurlijk mooi en ideaal voor onder meer opritten, terrassen en tuinpaden.

Meer informatie over kleiklinkers? Leo Mees helpt u verder.